Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-27@15:07:01 GMT

چالش پیک های کرونا برای تست های بالینی واکسن

تاریخ انتشار: ۲۵ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۸۳۵۲۵۳

چالش پیک های کرونا برای تست های بالینی واکسن

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر احسان مصطفوی امروز در نشست بررسی چالش‌های پیش روی اجرای فاز ۲ و۳مطالعات بالینی واکسن‌های ایرانی کووید-۱۹ که به صورت آنلاین برگزار شد، گفت: در حال حاضر بر اساس برنامه ریزی ها، نتایج تست بالینی فاز سوم پاستووک مورد مطالعه قرار گرفته شده است .

مصطفوی اظهارداشت: کارآزمایی بالینی فاز ۳ واکسن پاستووک، به طور مشترک در ایران و کوبا به صورت همزمان انجام گرفت به طوریکه این مطالعه در کوبا یک ماه و نیم زودتر از ایران آغاز شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کوبا 44هزار نفر و در ایران 24 هزار نفر وارد مطالعه بالینی این واکسن شدند.

وی با بیان اینکه شروع مطالعه فاز سوم در ایران از ششم اردیبهشت ماه از شهر اصفهان بود، گفت: مشکلی که از همان ابتدا با آن مواجه بودیم این بود که با حجم بالایی از نمونه ها روبرو شدیم و امکان استفاده از سیستم کاغذی هم وجود نداشت؛ در این راستا یک شرکت دانش بنیان سامانه الکترونیکی را طراحی کرد که این چالش را برطرف کرد.

مدیر اجرایی کارآزمایی بالینی فاز سوم واکسن پاستوکووک ادامه داد: چالش بعدی در اجرای این پروژه پیگیری وضعیت داوطلبان بود که با راه اندازی سیستم پیامکی هر دو هفته یکبار از وضعیت آنها با خبر می شویم.

وی ادامه داد: یکی از چالش ها در کارآزمایی واکسن، بحث آموزش بود. ما توانستیم حدود ۷۰۰ نفر از کارکنان درگیر پروژه را در قالب دوره های خاص آموزش دهیم.

مصطفوی با تاکید بر اینکه بحث اصلی که با آن مواجه شدیم مواجهه با پیک جدید کرونا بود و این پیک جدید، نگرانی را در همه داوطلبان بیشتر می کرد، افزود: با توجه به اینکه گروه کنترل این واکسن پلاسبو بود و در این پیک ها ریسک برای افرادی که پلاسبو دریافت کرده اند بالا می رود که همین یک چالش کارآزمایی بالینی برای ما محسوب می شود.

به گفته وی، روز به روز واکسیناسیون روند بهتری پیدا می کند و برای ما که فاز سوم کارآزمایی را در پیش گرفته ایم یک چالش و تهدید است. این موضوع بزرگترین چالش ما محسوب می شود.

مدیر اجرایی واکسن پاستووک افزود: بعضی از داوطلبان بدون اطلاع به تیم پژوهش تزریق سایر واکسن ها را انجام می دادند و این یکی دیگر از چالش های ما در پروسه تست بالینی است.

مصطفوی ادامه داد: خوشبختانه مطالعه این پروژه پژوهشی بر اساس زمان بندی که از ابتدا طرح ریزی شده بود پیشرفت خوبی داشته؛ خوشبین هستیم که طی یکی دو هفته آینده گزارش اولیه از تزریق دو دوز فاز سوم را داشته باشیم و امیدواریم بتوانیم در نیمه مهر ماه، قضاوتی در خصوص سه دوز واکسن داشته باشیم تا بر اساس آن بحث تولید را دنبال کنیم.

چالش انجام تست بالینی در زمان پیک کرونا

سید حامد حسینی مدیر اجرایی کارآزمایی بالینی واکسن کووایران برکت در این نشست با اشاره به وضعیت انجام مطالعه در زمان‌های مختلف با بیان اینکه در بسیاری مواقع مطالعات متاثر از شرایط موجود در زمان‌های مختلف می شود، یادآور شد: مطالعات فاز یک این واکسن در وضعیت آرام از نظر شیوع کرونا اجرایی شد که بسیار ساده بود ولی مطالعات فاز دو در اسفندماه سال گذشته و فروردین ماه سال جاری در اوج پیک بیماری اجرایی شد و مطالعات در زمانی که اوج پیک بیماری است، بسیار دشوار است.

مدیر اجرایی کارآزمایی بالینی واکسن کووایران برکت با بیان اینکه همچنین مطالعات فاز ۳ این واکسن نیز با پیک پنجم مواجه شد، گفت: این امر یکی از چالش‌های اصلی ما به شمار می رود.

حسینی خاطرنشان کرد: از دیگر چالشهای این کارآزمایی بالینی، سرعت واکسیناسیون است که در حال حاضر درصدی از افراد واکسینه شده اند و نمی توانند در کارآزمایی بالینی قرار بگیرند.

کد خبر 5281775 میترا سعیدی کیا

منبع: مهر

کلیدواژه: واکسن کرونا حامد حسینی واکسن کووایران برکت انستیتو پاستور حاکمیت سایبری عیسی زارع پور معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نوآوری شبکه اجتماعی گوگل ناسا تحقیقات علمی هوش مصنوعی موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی صادرات دانش بنیان حکمرانی داده کلاه ایمنی کارآزمایی بالینی بالینی واکسن مدیر اجرایی چالش ها فاز سوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۳۵۲۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وضعیت استخدام پرستاران دوران کرونا

به گزارش خبرگزاری مهر، عباس عبادی گفت: در شرایط کنونی، ۲۰۹ هزار کادر درمان اعم از پرستار، اتاق عمل، هوشبری، بهیار و کمک پرستار در مراکز درمانی وزارت بهداشت، بخش خصوصی، تأمین اجتماعی و نیروهای مسلح مشغول خدمت هستند.

وی افزود: ۲۱ هزار نفر از پرستاران که بخش عمده آنها در دوران کرونا نیروهای طرحی بودند، استخدام شده اند و در حال حاضر جذب پرستاران در مراکز درمانی در اولویت وزارت بهداشت بوده و تعداد محدودی از همکاران ما در مناطقی که مجوز استخدام در آنها وجود ندارد، برای جذب باقی مانده‌اند.

معاون پرستاری وزارت بهداشت همچنین از تدوین لایحه مادی و معنوی پرستاران خبر داد و گفت: این لایحه دارای ۳۱ ماده است که یک ماده آن به جذب پرستارانی که بحران‌هایی مانند کرونا و…، در خدمت نظام سلامت هستند، اختصاص دارد و امیدواریم با تصویب آن در مجلس بتوان اقدامات موثرتری برای این قشر زحمتکش برداریم.

عبادی با بیان اینکه کمبود نیروی پرستاری یک چالش عمومی جهانی است و کشور ما نیز از این موضوع مستثنی نیست، افزود: با افزایش پذیرش دانشجویان پرستاری در دانشگاه‌ها و تسهیلاتی که برای استخدام و تبدیل وضعیت آنها در حال انجام است، چنانچه قانونگذار از این بابت به نظام سلامت کمک کند، امیدوار خواهیم بود تا چند سال آتی مشکل کمبود پرستار در کشور کاهش یابد.

کد خبر 6088263 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • دو میلیون بریتانیایی هنوز درگیر کرونا هستند
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • شکایت بازیکن فرانسوی از فایزر و بیونتک به دلیل عوارض واکسن کرونا
  • واکسن کرونا باعث پایان فوتبال من شد!
  • تجلیل از خانواده شهدای مدافع سلامت در هفته سلامت
  • «مه مغزی» عارضه جدید کرونا
  • جذب و به کارگیری پرستاران دوران کرونا
  • فیلمی بامزه از متهم اصلی کرونا!
  • وضعیت استخدام پرستاران دوران کرونا