Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-27@22:06:11 GMT

فاز سوم مطالعات بالینی واکسن فخرا در حال انجام است

تاریخ انتشار: ۲۹ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۴۵۵۴۰۵

فاز سوم مطالعات بالینی واکسن فخرا در حال انجام است

آنچه که من در حال حاضر به عنوان مدیر اجرایی کارآزمایی بالینی واکسن فخرا می‏‌دانم، این است که روند مطالعات فاز سوم بالینی واکسن در حال انجام است.

به گزارش مشرق، روزنامه جام جم گفت‌وگویی با مسعود سلیمانی، مدیر اجرایی کارآزمایی بالینی واکسن فخرا انجام داده است که بخش‌های مهم آن در ادامه آمده است.

روند مطالعات فاز سوم بالینی واکسن فخرا در حال انجام است

- در رابطه با هشدار مدیر پروژه واکسن فخرا نسبت به توقف پروژه به دلیل استقبال کم داوطلبان در فاز مطالعاتی باید بگویم ایشان به عنوان مدیر از روند پروژه اطلاع دقیقی دارند و البته انتظارات متفاوتی هم ممکن است از پروژه داشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتر بخوانید: بذر ویروس واکسن فخرا از بیماران ایرانی گرفته شد

- اما آنچه که من در حال حاضر به عنوان مدیر اجرایی کارآزمایی بالینی واکسن فخرا می‏‌دانم، این است که روند مطالعات فاز سوم بالینی واکسن در حال انجام است.

تنها حدود یک‌چهارم داوطلبان مورد نیاز در مطالعه بالینی شرکت کرده‌اند

- پیش‌بینی ما این بود که حدود ۴۵ هزار داوطلب در مطالعه بالینی شرکت کنند اما حدود یک‌چهارم این تعداد و نزدیک به ۱۰ هزار داوطلب در مطالعه شرکت کردند.

- مسلما تعداد داوطلبان در روند مطالعه تاثیرگذار است و با محقق نشدن انتظارات و پیش‌بینی‌ها، نتایج به دست آمده نیز تغییر می‏‌کند.

- بعد از کاهش تعداد داوطلبان، روند مطالعه بالینی فاز سوم تغییر کرد، چون تعداد افرادی که در جامعه واکسن تزریق کرده‌‏اند، افزایش پیدا کرده است بنابراین ما نمی‌‎توانیم درباره اثربخشی واکسن در جامعه تحقیق کنیم. البته تعداد داوطلبان هنوز هم کم نیست و می‌‎توانیم به نتایجی که پیش‌بینی کرده‌ایم، برسیم.

داوطلبانی که در مطالعه واکسن فخرا شرکت کرده‌‎اند، شش ماه تحت نظر هستند

- البته برای بالا بردن دقت پروژه، می‌توانیم از روش‌های دیگری هم استفاده کنیم. ما می‏‌توانیم تعداد افراد مورد مطالعه را کاهش دهیم اما زمان مطالعه را طولانی‌‏تر کنیم و حتی به شش ماه برسانیم. یعنی همان کاری که وقتی پاندمی در جهان وجود ندارد، ‌انجام می‌شود.

- در حال حاضر هم داوطلبانی که در مطالعه واکسن فخرا شرکت کرده‌‎اند، شش ماه تحت نظر هستند.

میزان اثربخشی واکسن فخرا

- ما دو گزارش را بعد از پایان مطالعات فاز اول و دوم تحویل سازمان غذا و دارو دادیم. مطالعات فاز اول با ۱۳۵ داوطلب و مطالعات فاز دوم بالینی نیز با ۵۰۰ داوطلب انجام شد و در ۹۰ درصد داوطلبان پس از تزریق واکسن، آنتی‌بادی ایجاد شد اما در ۷۲ درصد از افراد، تیتر آنتی‌‎بادی تا چهار برابر افزایش پیدا کرد و آنچه که ما در مطالعه به دنبال آن هستیم، دقیقا همین افزایش چهار برابری تیتر آنتی‏‌بادی است.

- این نتایج به صورت سختگیرانه و با نمونه‏‌گیری بدون اطلاع قبلی محققان انجام گرفته است، به این صورت که اطلاعات نمونه، تنها در اختیار مدیر مطالعات قرار گرفته و هیچ‌کدام از محققان که اطلاعات را پردازش می‏کردند، نمی‌‏دانستند آیا اطلاعات مربوط به واکسن‏‌نما را بررسی می‌کنند یا خود واکسن را. هدف از این کار، این بود تا سختگیری در روند مطالعات به بالا‏ترین حد برسد.

- نتایج بالینی واکسن ما در مراحل قبلی مطالعات با وجود سختگیری زیاد رضایت‌بخش بوده است.

 اگر ما واکسن داشته باشیم، مجبور نیستیم از کشور ارز خارج کنیم

- سر و کار من با علم است و با مسائل اقتصادی سروکار ندارم اما می‌دانم که اگر ما واکسن داشته باشیم، مجبور نیستیم که از کشور ارز خارج کنیم و میلیون‌‎ها دلار سرمایه بیت‌‏المال را برای خرید واکسن هزینه کنیم.

- تولید واکسن گران است اما در طولانی‌‎مدت و در مقایسه با خروج ارز از کشور به صرفه است.

منبع: مشرق

کلیدواژه: تحولات قفقاز تحولات افغانستان واکسن کارآزمایی بالینی داوطلبان جامعه واکسن فخرا سازمان غذا و دارو سلامت بالینی واکسن فخرا حال انجام روند مطالعات مطالعات فاز فاز سوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۵۵۴۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این ویتامین از ابتلا به کبد چرب جلوگیری می‌کند

دکتر رضا همایونفر با بیان این که حدود ۲۱۰۰ نفر از مردم تهران به صورت انتخاب تصادفی وارد این مطالعه شدند، درباره جزئیات این طرح پژوهشی گفت: این مطالعه با مشارکت دانشگاه علوم پزشکی فسا و دانشگاه علوم پزشکی بهشتی انجام گرفت و طی آن، وضعیت کبد چرب و سطح ویتامین دی در افراد مورد مطالعه، بررسی شد.

وی افزود: نتایج این پژوهش نشان می‌دهد در جمعیت مورد بررسی، حدود ۳۴ درصد دارای کبد چرب هستند. این نتیجه تقریبا نتایج مطالعات دیگر را تایید می کند. مطالعات مشابه انجام شده در میان ایرانیان و کشورهای منطقه شیوع کبد چرب غیرالکلی را بین ۳۰ تا ۴۰ درصد می‌دانند.

عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی فسا با بیان این که در این پژوهش، سطح ویتامین دی نمونه مورد بررسی قرار گرفت، افزود: بررسی‌ها نشان داد که سطح ویتامین دی افراد مورد مطالعه وضعیت نامناسبی دارد. در کل جمعیت مورد بررسی، هیچکس سطح ویتامین دی کافی را نداشت و همه با درجات مختلف کمبود ویتامین دی داشتند.

همایونفر ادامه داد: اگر میزان ویتامین دی در خانم‌ها کمتر از ۱۸ نانومول بر لیتر و اگر برای آقایان کمتر از ۲۱ نانو مول بر لیتر باشد خطر ابتلا به کبد چرب در این افراد بیشتر می‌شود. نتیجه‌گیری‌که ما کردیم این بود که حفظ سطح ویتامین دی در حدود ۲۰ الی ۲۵ نانومول بر لیتر برای مردان و زنان در جمعیت ایرانی می‌تواند از ابتلا به کبد چرب پیشگیری کند.

وی با اشاره به اهمیت ویتامین دی اظهار کرد: ویتامین دی از موضوعاتی است که اخیرا خیلی جذاب شده و مطالعات زیادی در خصوص آن انجام گرفته؛ مثلا تاثیر ویتامین دی بر کنترل قند خون یا خطر ابتلا به سرطان در پژوهش‌ها بررسی شده است. مطالعات نشان داده گیرنده ویتامین دی با بیان حدود ۲۰۰ ژن از ژن‌های مربوط به متابولیسم بدن ارتباط دارد و به همین دلیل، گستره وسیع بیماری‌هایی که تحت تاثیر کمبود ویتامین دی قرار می‌گیرند کاملا قابل توجیه است.

به گفته‌ این پژوهشگر، یکی از مهم‌ترین چیزهایی که می‌تواند در بحث کبد چرب غیرالکلی و ارتباطش با ویتامین دی مورد بررسی قرار بگیرد این است که تحقیقات نشان داده کمبود ویتامین دی سطح التهاب را در بدن افزایش می‌دهد و التهاب یکی از قوی‌ترین ارتباط‌ها را با کبد چرب غیرالکلی دارد به همین دلیل محققان این پژوهش، احتمال می‌دهند کمبود ویتامین دی ریسک ابتلا به کبد چرب را بیشتر کند.

همایونفر در ادامه با بیان این که مصرف مداوم مکمل‌ها برای افزایش سطح ویتامین دی بدن از لحاظ پزشکی چندان جایز نیست، گفت: به جای مصرف مداوم مکمل‌ها پیشنهاد می‌کنیم افراد دچار کمبود ویتامین دی سبک زندگی خود را تغییر دهند و سعی کنند مواجهه خود را با نور آفتاب که اصلی‌ترین منبع ویتامین دی می‌تواند باشد افزایش دهند. در حد 10 دقیقه تا یک ربع در معرض آفتاب قرار گرفتن فرد را دچار آفتاب‌سوختگی نمی‌کند اما باعث می‌شود ویتامین دی مورد نیاز بدن ساخته شود.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899947

دیگر خبرها

  • چرا افراد مسن سرعت حرکت بدنشان کم می‌شود؟
  • مواظب مصرف داروهای خواب آور باشید
  • این ویتامین از ابتلا به کبد چرب جلوگیری می‌کند
  • بهورزان خط مقدم ارائه خدمات بهداشتی در روستا‌ها
  • چرا با افزایش سن سرعت حرکت ما کم می‌شود؟
  • واکسیناسیون حجاج از امروز آغاز شد
  • واکسیناسیون ۵ هزار حجاج گلستانی در حال انجام است
  • بهره‌برداری از اولین تصفیه‌خانه مدرن فاضلاب روستایی در قزوین
  • توسعه ۱۷ کیلومتری شبکه و خط انتقال فاضلاب در استان قزوین
  • ۱۱۰۰ کیلومتر شبکه فاضلاب استان قزوین شست‌وشو شد